Exkluzivní rozhovor s Janne Antinem:
"Moderování pořadu Onnenarpa mě baví."

Janne Antin je finský moderátor televizních soutěží od Telemedia InteracTV. Jeho hlavním pořadem, který uvádí, je Onnenarpa na TV Nelonen (každý všední den, 9:50-10:50) a zřídkakdy  také soutěž Tiedä ja Voita také na TV Nelonen (každý všední den, 10:55-12:50). Janne je HIV pozitivní, na YouTube nahrál 2 videa se svým HIV sociálním experimentem. Co pro něj ve vysílání bylo velmi emotivní? A z jakého důvodů má nejraději soutěž Onnenarpa? Můžete si to přečíst v následujícím exkluzivním rozhovoru!

Jak dlouho pracujete v Telemedia InteracTV?

Pracuji tam poslední 3 roky.

Moderujete soutěže jako je Onnenarpa a další finské soutěže rád?

Ano, užívám si to. Onnenarpa je velmi rozdílná oproti ostatním soutěžím, jde o charitativní soutěž. Pomáháme například dětem s rakovinou či revmatismem, lidem s depresemi, se záchranou zvířat, apod. Výhry jdou na charitativní účely. Miluji to, když mohu alespoň částečně pomoci lidem.

Nedávno jste byl také moderátorem australské soutěže Call and win. Líbilo se vám to?

Ano. Angličtina je mým třetím jazykem (po švédštině a finštině), takže to bylo na začátku trochu divné mluvit anglicky, ale rychle jsem si zvyknul.

Pamatujete si nějaký vtipný moment z vysílání?

Nevím, zda je vtipný, ale je pro mě velmi emotivní. Měl jsem na lince 101letou Finku a ta vyhrála 2000€ a byla velmi šťastná, přímo brečela. Z toho jsem měl opravdu radost, protože ona ty peníze opravdu potřebovala. Bůh jí žehnej. ❤

Na YouTube jste nahrál 2 videa s HIV sociálními experimenty. První byl natočen ve Finsku, druhý v Maďarsku. Byly zde rozdíly v chování mezi lidmi ve Finsku a lidmi v Maďarsku?

Ano, ve Finsku byli lidé liberálnější než v Maďarsku. Myslím si, že ve Finsku je to bráno jako normální nemoc. Aktuálně je lehčí žít s HIV než třeba s cukrovkou, rakovinou nebo sklerózou. Beru si denně jednu tabletku a to je vše. Jelikož mám léky, nemůžu nikoho infikovat.

HIV sociální experiment ve Finsku (zdroj: Youtube)

HIV sociální experiment v Maďarsku (zdroj: Youtube) 


Myslíte si, že vás HIV nějak omezuje?

Ve Finsku ne, ale některé země nejsou tak liberální. V práci mě několik spolupracovníků obtěžovalo, šířili o mně falešné informace a lži o HIV, že jsem je ohrožoval, což samozřejmě není pravda, jelikož beru léky.

Mají podle vás lidé správné informace o HIV?

Ano i ne, někteří ano a někteří ne. Je to smutné, když žijeme v roce 2018 a internet je plný informací o HIV, ale stále tu jsou lidé, kteří nemají ty správné informace. Je to na každém z nás, zda si o tom najde informace, nebo ne. Lidé ale často bohužel věří ve snímky z 80. a 90. let minulého století, kdy lidé na AIDS umírali. Dnes už úmrtí není moc pravděpodobné, když berete správné léky.

V soutěži Onnenarpa máte s sebou někdy psy. Kolik psů máte? Jaká to jsou plemena?

Celkem mám 4 psy: tři maltézské psíky a jednoho psa plemena havapoo. Psi jsou tím nejdůležitějším v mém životě a velmi je miluji.

Děkuji za vaše odpovědi.

Děkuji.

4 psi, které Janne má (zdroj: osobní archiv - Janne Antin)

Janne Antin v pořadu Onnenarpa (zdroj: Nelonen)

Janne Antin (zdroj: Facebook)

Janne Antin v pořadu Onnenarpa (zdroj: Nelonen / Youtube)

Janne Antin v pořadu Onnenarpa (zdroj: Nelonen / Youtube)

vydáno: 5.6.2018

Gamemedia © 2016–2024
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky